Marmaris


Marmaris için söylenecek çok şeyler bulabiliriz. Mavi yolculuğundan, plajlarına, gece hayatından, lüks otellerine birçok şeyden konuşmak mümkün. Birçok gezgin arkadaşımız Marmaris hakkında yazılarına yazmaya başladıkları anda ilk cümleleri şu olmakta. “Herodot'un "Dünyanın en güzel gökyüzüne sahip" dediği Marmaris” arkadaşlarımıza hak vermiyor değilim fakat Marmaris’in bundan daha önce söylenecek o kadar güzellikleri var ki.

Aslında bunu nesini yazmak istiyorsanız onun belirlemesi daha doğru diye düşünüyorum. Benim en çok ilgimi çeken iskeleye doğru giderken kısık müzik eşliğinde, denize karşı hizmet veren restoranlarda Ege’nin olmazsa olmazı balık ve yanında iki duble rakı.

Belki de senin ilgini Çılgın plaj partileri veya barlar sokağında sabahlara kadar süren eğlence hayatı çekecek. Ama şuna emin olun ki Marmaris’te eğlencenin her türlüsünü bulmak mümkün.

Mavi yolculuk tutkunları için ilk önce Marmaris’in koylarından bahsetmek gerekir. Günübirlik bile olsa Marmaris’e gelen herkes mutlaka mavi bir yolculuğa çıkmaları Marmaris’in cennet koylarını ve adalarını keşfetmeleri gerekmektedir.

Bir elinizde fotoğraf makinesi tarihin izlerini ölümsüzleştirmek isteyenler içinde Marmaris iyi seçim olacaktır. Knidos’da tarihin izlerini aramak, onları ölümsüzleştirmek iyi bir fikir olabilir.
Marmaris ile ilgili yazılarımız daha detaylı olarak gelecek. Bu yazımızı önsöz olarak kabul etmenizi rica ediyorum. 
Görüşmek üzere.

0 yorum: